Shoppen en lezen

Op deze pagina wil ik graag een aantal leuke en interessante sites met jullie delen. Klik op de naam of het logo om naar de bijbehorende site te gaan.

Shoppen! Kleding, accessoires, decoraties en originele kraamcadeaus speciaal voor de aller-allerkleinsten:

Kleine Twinkeltjes:
Een webshop vol liefdevolle producten voor bij de geboorte van een prematuur en/of dysmatuur geboren baby(‘s) en natuurlijk ook voor de op tijd geboren baby’s. Zo vind je hier speciale premature geboortekaartjes, kleine kleertjes voor de allerkleinsten (premature en dysmature baby’s), allerlei (folie)ballonnen, luiertaarten, gepersonaliseerde muziekdoosjes en leuke producten voor zwangeren. Ook vind je hier Het grote kleine babyboek! Deze is perfect te combineren met de NICU stickers en NICU-mijpaalstickers die je ook in het assortiment vindt.

Klein Uniek:
Klein Uniek maakt handgemaakte kleding speciaal voor prematuur en dysmatuur geboren baby’s in maatje 38 tm 48. In de leukste kleuren en printjes! Voor een mooi prijsje en volgens de NICU-eisen. Het assortiment bevat ook babykleding in maat 50 tm 68, leuke kraamcadeautjes, bijtringen, couveuse-items ,badcapes, gepersonaliseerde speenkoorden én ook Het grote kleine babyboek. Klik op Klein Uniek op een kijkje te nemen in deze webshop!

 

Kleine-Kleertjes.nl:
Kleine-kleertjes.nl is ontstaan door het enthousiasme van twee moeders, voor de allerkleinste onder ons. Het aanbod bestaat uit prematuur maatjes; 38 tot en met 48 en babykleding maat 50 tot en met 80. Met zorg geselecteerde zachte producten van goede kwaliteit. Onder andere van de merken Ducky Beau, Nursery Time, Dandelion, Vinrose en Imps & Elfs. Een goede service en overzichtelijke webshop met regelmatig aanbiedingen en altijd scherpe prijzen. Sinds kort is ‘Het grote kleine babyboek’ toegevoegd aan het assortiment van Kleine-Kleertjes.nl! Klik op het logo om naar de webshop te gaan.

Neomaatje prematuurkleding:
Neomaatje is al bijna 10 jaar lang een specialist op het gebied van prematuur, newbornkleding en couveuse kleertjes voor de allerkleinsten. Vanuit de online shop Neomaatje.nl en de winkel in Apeldoorn voorzien ze ouders met een te vroeggeboren kindje van een groot assortiment aan producten en bovendien kunnen ze ouders voorzien van informatie over prematuur geboren kindjes, het gebruik van de juiste fopspeen en kunnen er ervaringen uitgewisseld worden. Alle zachte en comfortabele prematuur kleertjes en couveuse-kleding wordt speciaal ontwikkeld in samenwerking met NICU-verpleegkundigen. ‘Het grote kleine babyboek’ is ook verkrijgbaar bij Neomaatje! Klik op het logo om naar de webshop te gaan.

Made by HelloMi:
Made by HelloMi is de plek voor alle musthaves voor jouw kleintje. Van prematuur tot peuter! Zoals prematuur- en newbornkleding. kruikenzakken, speenkoorden, wagenspanners, Het grote kleine babyboek en nog veel meer! Uniek, persoonlijk en met liefde gemaakt.

Babyboeken-webshop:
Het grote kleine babyboek babyboek ook te bestellen is via de Babyboeken-webshop. Deze webshop is een snel groeiende online babyboekenwinkel. Met een uitgebreid assortiment aan knuffelboeken, voelboeken, kartonboeken, badboeken, prentenboeken, voorleesboeken en babyboeken voor baby’s eerste jaar (ook voor prematuur geboren baby’s dus). Leuk om te krijgen en leuk om te geven! Neem ook eens een kijkje bij de cadeau-pakketten, ideaal om als kraamcadeau te geven.

De Superheldenshop:
Deze superleuke webshop is dé winkel voor grote en kleine superhelden. Je vindt er superhelden zoals Spiderman, Avengers, Superman, Batman. Voor elk wat wils: van sokken voor superpapa tot babykleding en van kinderkleding voor de kleine superhelden tot accessoires voor de kinderkamer. Alles kan en mag in de wereld van Superheldenshop.nl! Het grote kleine babyboek is speciaal voor de aller-allerkleinsten superhelden! Dus een mooie toevoeging aan het assortiment.

Boekhandel de Warmte:
Boekhandel de Warmte is een Belgische boekhandel, net over de grens in De Klinge. In maart 2021zijn ze gestart als online boekhandel en specialiseren ze zich in kinder- en jeugdboeken. Ze hebben boeken voor de allerkleinsten (voelboek, geluidenboek, …) tot en met 15-jarigen (young adults / tieners). Vanaf nu (september 2021) hebben ze ook Het grote kleine babyboek toegevoegd aan hun assortiment. Speciaal voor de aller-allerkleinsten!

In het kader van hun concept “warmte en gezelligheid op kindermaat”, verkopen ze ook strips, knuffeldekens en Warmies (de ideale vervanger voor een warmwaterkruik, ook veilig voor baby’s). Als extra vind je ook handgemaakte rugzakken en schorten in het assortiment. Het gaat hier om unieke, kwalitatieve producten die met de grootste zorg afgewerkt werden. Een persoonlijke aanpak en tevreden klanten staan bij deze boekhandel voorop.

Verwerking, begeleiding, steun en begrip:

De Hellpers:
De Hellpers is opgericht in 2018 door Debby Haagmans, vanuit eigen ervaringen met HELLP (2013 & 2015) en het gebrek aan goede nazorg daarna. In de jaren die volgden is ze onderdeel geweest van de Stichting HELLP, is ze als ervaringsdeskundige verbonden geweest aan een coachingstraject gericht op HELLP, en heeft ze ontelbaar veel vrouwen en deskundigen gesproken. Dit alles samen heeft geleid tot de Hellpers. Voor nazorg en ondersteuning na het HELLP-syndroom of pre-eclampsie. Ze bieden verschillende online hersteltrajecten en informatieve e-books, allemaal om jou op weg te helpen met je herstel. Ontwikkeld voor en door vrouwen na HELLP. Een aanrader is het E-book De ultieme HELLP-survivalgids.

Anders dan verwacht:
‘Anders dan verwacht’ is een online magazine voor alle zwangerschappen die anders tot stand komen, anders verlopen of anders aflopen dan verwacht. Hier vind je betrouwbare informatie van de redactie, artsen, verpleegkundigen, verloskundigen, hulpverleners en ervaringsdeskundigen over zwanger worden, risicozwangerschappen, baby’s die net wat meer zorg nodig hebben, psyche en verlies. ‘Anders dan verwacht’ biedt steun, beantwoordt vragen, zorgt voor (h)erkenning en wijst je de weg in onzekere tijden.

Ik mocht ook mijn verhaal vertellen en dit verschijnt in drie delen. Deel één is 10 januari 2020 geplubliceerd en gaat over de geboorte van Josephien, haar ziekenhuisopname en haar thuiskomst: ‘Van rollercoster op de NICU naar een dochter van drie’. Deel twee is 11 februari gepubliceerd en gaat over mijn ervaring met het HELLP-syndroom, de hersenbloeding en de gevolgen hiervan: ‘Gevolgen van HELLP: mijn leven is blijvend veranderd’. Deel drie is 21 februari verschenen en gaat over het ontstaan van ‘Het grote kleine babyboek’, hoe dit heeft bijgedragen aan mijn herstel en wat hiermee mijn missie is voor andere ouders: ‘Dit is mijn moederschap: ik startte met Het grote kleine babyboek.’

Wandelhellper:
Onder begeleiding van wandelcoach Laura de Boer weer rust in je hoofd en lijf ervaren, overzicht en inzichten vinden, stapjes vooruit zetten en nieuwe stappen bepalen. Een wandelcoachtraject voor vrouwen die nog steeds de gevolgen ervaren van pre-eclampsie, eclampsie of HELLP.

Veer-krachtige Ouders:
Ilona Slomp, Esther Maas en Lindy Prins zetten hun ervaring en deskundigheid in voor betere ondersteuning en begeleiding van ouders van prematuur/ dysmatuur en/of ziek geboren kinderen én om meer bekendheid, begrip & bewustwording te creëren. Voor ouders van kleine strijders die geen roze wolk hebben gekend.

Stichtingen, patiëntenorganisaties en meer medische informatie:

Stichting Fieke:
“Wij zijn Meike en Lieke, moeder en tante van Fieke. Fieke kwam op 24 april 2015 ter wereld na een zwangerschap van 27 weken. Een klein, dapper meisje. En met haar 1170 gram heel kwetsbaar. We genoten volop van Fieke. Helaas kreeg ze na twee weken een infectie en overleed ze op 8 mei 2015.Hoe zorgelijk haar situatie ook was, Fieke’s overlijden kwam heel onverwachts. Een groot verdriet. Na haar geboorte lag Fieke in de couveuse onder een zelfgemaakt dekentje. Al snel kregen we het idee om andere couveusekindjes en hun ouders te helpen met kleurrijke dekentjes, het Fieke Dekentje. Met onze naaimachines, vrolijke stofjes, chocolade en tissues in de aanslag gingen we aan het werk. Met een lach en een traan…. Onze Fieke Dekentjes brengen kleur op de NICU afdeling in het ziekenhuis. En geven we de kindjes en hun ouders een herinnering aan een speciale periode. Wij maken Fieke-pakketjes voor de allerkleinste kindjes. Geboren voor 32 weken en liggend in de couveuse op een NICU afdeling. Een pakket bestaat uit een vrolijk Fieke Dekentje en een kleurrijk Geurdoekje. Het Fieke Dekentje geeft warmte en geborgenheid. Het Geurdoekje zorgt voor binding. Ouders dragen het Geurdoekje op het lichaam. Daarna wordt het doekje onder het hoofd van het kindje gelegd. Zo is de geur van de ouders dicht bij het kindje.

De Fieke-pakketjes zijn gemaakt met veel liefde en helemaal gratis. Het is een cadeautje van Fieke.” 💝

VZW Kleine Held (België):
Als eerbetoon aan haar eigen kleine held en sterrenkindje Noor, heeft Sofie D’Hondt in 2017 de VZW Kleine Held opgericht. Ze schenken gratis pakketjes aan ouders van prematuur en/of ziek geboren baby’s. In elk pakketje zit een body, mutsje, couveusedekentje, wikkeldekentje, geurdoekje, vlaggenlijn, setje mijlpaalkaarten, pack WaterWipes én binnenkort ook een flyer van Het grote kleine babyboek. Met deze startpakketjes willen ze  de ouders een lichtpuntje schenken en voor een thuisgevoel zorgen in die kille ziekenhuisomgeving. Ze besteden hierbij ook aandacht aan de broertjes/zusjes door hen een gratis zorgenvriendje te schenken. Dankzij hun eigen zorgenvriendje kunnen de broertjes/zusjes hun angsten en problemen kwijt bij hun knuffel. Op die manier is hun zorgenvriendje een eerste belangrijke stap in het verwerkingsproces en kan er ook samen over gepraat worden.

Naast een gratis startpakket bieden ze de ouders ook een kosteloze, liefdevolle fotoreportage aan op de afdeling neonatologie. Foto’s zijn een belangrijk onderdeel in het verwerkingsproces. Een prachtig initiatief!

Strong Babies:
Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboorte met 30% terugbrengen. Dat betekent ruim 200 minder baby’s die overlijden als gevolg van vroeggeboorte en duizenden babies die de een gezonde start van hun leven mogen ervaren. 
Hoe doen ze dit? 
– Veel meer onderzoek naar de oorzaken van vroeggeboorte.
– Onderzoek naar effectieve preventie- en behandelmethoden van vroeggeboorte.
– Meer aandacht in de doelgroep voor preventie van vroeggeboorte door bijvoorbeeld de relatie met een gezonde levensstijl en voeding.
– Steun van de ontwikkeling van een supercouveuse/ kunstbaarmoeder

Kom in actie en steun Strong Babies, kijk op de website voor de mogelijkheden!

Care4Neo:
Care4Neo (voorheen Vereniging ouders van couveusekinderen) heeft als missie ouders en hun kinderen die na de geboorte moeten worden opgenomen in een ziekenhuis ondersteunen, een stem geven, en helpen om de beste zorg te krijgen voor, tijdens en na de geboorte, om optimale kansen te creëren voor het kind en het gezin. Dit doen ze onder andere door middel van informatievoorziening, deelnemen aan (wetenschappelijke) onderzoeken, belangenbehartiging maar ook door op te treden als adviesorgaan en klankbord en het organiseren van bijeenkomsten en online communities waar lotgenoten samen kunnen komen en zich erkend en herkend voelen.

Vakblad Vroeg:
Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Daarnaast worden er regelmatig congressen en lezingen georganiseerd waaraan de abonnees met korting aan deel kunnen nemen.

Het Kleine Helden Huis:
‘s Werelds eerste zorgconcept voor prematuren in huiselijke sfeer. Na ontslag uit het ziekenhuis volgt er een nazorgtraject, maar je kunt er ook voor kiezen om je voor het nazorgtraject bij Het Kleine Heldenhuis aan te melden. Hier kunnen alle controle afspraken plaatsvinden met de kinderarts/neonatoloog in combinatie met psychosociale zorg voor het hele gezin. Alles onder één dak: kinderarts/neonatoloog, gezinscoach, verpleegkundig specialist, doktersassistent, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist, (kinder) psycholoog, GZ psycholoog, CJG dokter en verpleegkundige (consultatiebureau), speltherapeut, remedial teacher, vrijwilligers. Stichting Het Kleine Helden Huis bevindt zich in Rotterdam.

Stichting Early Birds:
Stichting Earlybirds wil iedere ouder een mooie herinnering geven aan de beginperiode van het leven van hun kindje, ook als dat in het ziekenhuis is. Stichting Earlybirds Fotografie komt naar het ziekenhuis om ouders een kosteloze reportage aan te bieden. De fotograaf legt met zorg, liefde en respect het kindje vast tijdens de dagelijkse routine.

Ronald McDonald Kinderfonds:
Het Ronald McDonald Kinderfonds wil, samen met de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen in het land, ervoor zorgen dat families met een ziek of zorgintensief kind optimaal voor hun kind kunnen zorgen en dicht bij elkaar kunnen zijn. Daarom bieden ze gezinnen met een ziek of zorgintensief kind een warm en gastvrij verblijf in logeerhuizen bij ziekenhuizen, huiskamers in de ziekenhuizen en vakantiehuizen. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.

HELLP Stichting:
Patiëntenorganisatie.

Hart voor HELLP:
Een online platform voor iedereen die te maken heeft gekregen met (de gevolgen van) pre-eclampsie en of het HELLP-syndroom.


Isala Klinieken:
Informatie over pre-eclampsie en het HELLP-syndroom.