Shoppen en lezen

Op deze pagina wil ik graag een aantal leuke en interessante links met jullie delen. Klik op de naam om naar de bijbehorende site te gaan.

Shoppen! Kleding, accessoires, decoraties en originele kraamcadeaus speciaal voor de aller-allerkleinsten:

Luflie:
Luflie is gespecialiseerd in het ontwerpen van prematuur- en couveuse kleding. Deze kleding kenmerkt zich door haar vrolijke prints, zachte materialen en praktisch in gebruik. Een comfortabele kledinglijn ontwikkeld in samenwerking met verschillende Neonatologen en NICU-verpleegkundigen. Naast het voorzien van de particulieren markt werkt Luflie ook nauw samen met diverse ziekenhuizen. Dit om haar producten continu te blijven innoveren en verder toe te spitsen op de wensen van deze specifieke doelgroep. Luflie staat bekend om haar klantgerichtheid en flexibiliteit. Nee is geen antwoord en de mogelijkheden lijken onbeperkt. Of het nu gaat om kleding met een eigen design of ontwerp, private label of iets uit de standaard voorraad, werkelijk alles is mogelijk.

 

Kleine-Kleertjes.nl:
Kleine-kleertjes.nl is ontstaan door het enthousiasme van twee moeders, voor de allerkleinste onder ons. Het aanbod bestaat uit prematuur maatjes; 38 tot en met 48 en babykleding maat 50 tot en met 80. Met zorg geselecteerde zachte producten van goede kwaliteit. Onder andere van de merken Ducky Beau, Nursery Time, Dandelion, Vinrose en Imps & Elfs. Een goede service en overzichtelijke webshop met regelmatig aanbiedingen en altijd scherpe prijzen.

Sinds kort is ‘Het grote kleine babyboek’ toegevoegd aan het assortiment van Kleine-Kleertjes.nl! Klik op het logo om naar de webshop te gaan.

Maatje Prematuur:
Maatje Prematuur is gespecialiseerd in prematuur-, dysmatuur- en couveusekleding in de maatjes 38 tot en met 48. Alle kleertjes en couveusedoeken zijn met veel zorg en liefde handgemaakt in eigen atelier uit heerlijk zachte biologische stoffen. De lieve eigentijdse kleertjes hebben een comfortabele pasvorm waarbij extra is gelet op de sluiting en het wegwerken van naadjes om zoveel mogelijk irritatie te voorkomen. Eigenaresse Marieke hoopt dan ook dat de met veel zorg en liefde handgemaakte prematuur kleertjes en accessoires van Maatje prematuur, net dat beetje extra comfort kunnen bieden en de dag een beetje mooier mogen kleuren door een “Maatje” te zijn!

Kleine Lucas:
Prematuur kleding van Kleine Lucas speciaal voor een te vroeg geboren baby. Prematuur kleertjes die fijn mee rekken met de bewegingen van het kindje. Hun NICU-kleding is kleurrijk en volgens de laatste modetrends gemaakt van mooie, zachte stoffen en natuurlijke stoffen. Zachte en comfortabele kleertjes,  gemaakt in de allerkleinste maatjes: vanaf maatje 34  (ca. 27 wkn zwangerschap) t/m maat 47 (bijna volledig voldragen). Met een heel ruim assortiment bestaande uit kleding, accessoires, boeken, knuffels, kaarten en leuke kraamcadeaus.

Unieke Kleintjes:
Webwinkel met kleding voor premature, dysmature en á-terme baby’s. In maatje 32 t/m 50 en maatwerk. Met ook heel veel leuke accessoires en babykamer decoratie. Opgericht door Laura Sparla. Zelf ook moeder van een extreem prematuur geboren zoontje (25+4 weken). Het was een enorme uitdaging om geschikte kleertjes te vinden voor haar zoontje en dit inspireerde haar om zelf een webshop te beginnen voor deze ‘unieke kleintjes’.

Neomaatje prematuurkleding:
Neomaatje is al bijna 10 jaar lang een specialist op het gebied van prematuur, newbornkleding en couveuse kleertjes voor de allerkleinsten. Vanuit de online shop Neomaatje.nl en de winkel in Apeldoorn voorzien ze ouders met een te vroeggeboren kindje van een groot assortiment aan producten en bovendien kunnen ze ouders voorzien van informatie over prematuur geboren kindjes, het gebruik van de juiste fopspeen en kunnen er ervaringen uitgewisseld worden. Alle zachte en comfortabele prematuur kleertjes en couveuse-kleding wordt speciaal ontwikkeld in samenwerking met NICU-verpleegkundigen.

‘Het grote kleine babyboek’ is nu ook verkijgbaar bij Neomaatje! Klik op het logo om naar de webshop te gaan.

Verwerking, begeleiding, lotgenoten en begrip:

Wandelhellper:
Onder begeleiding van wandelcoach Laura de Boer weer rust in je hoofd en lijf ervaren, overzicht en inzichten vinden, stapjes vooruit zetten en nieuwe stappen bepalen. Een wandelcoachtraject voor vrouwen die nog steeds de gevolgen ervaren van pre-eclampsie, eclampsie of HELLP.

Mi-ja:
Identiteitscoach Ilona Slomp coacht moeders. Moeders van een te vroeg geboren baby of moeders die complicaties hebben ervaren tijdens de zwangerschap. Ze coacht eigenlijk alle moeders die de roze wolk helaas niet mochten meemaken… Ze helpt deze moeders om weer met zichzelf in verbinding te komen. Om een traumatische zwangerschap of bevalling te verwerken en om krachtiger en duidelijker naar de buitenwereld op te treden. 

Veerkrachtige Ouders:
Ilona Slomp en Esther Maas zetten hun ervaring en deskundigheid in voor betere ondersteuning en begeleiding van ouders van prematuur/ dysmatuur en/of ziek geboren kinderen én om meer bekendheid, begrip & bewustwording te creëren. Voor ouders van kleine strijders die geen roze wolk hebben gekend.

Stichtingen, patiëntenorganisaties en meer medische informatie:

Het Kleine Helden Huis:
‘s Werelds eerste zorgconcept voor prematuren in huiselijke sfeer. Na ontslag uit het ziekenhuis volgt er een nazorgtraject, maar je kunt er ook voor kiezen om je voor het nazorgtraject bij Het Kleine Heldenhuis aan te melden. Hier kunnen alle controle afspraken plaatsvinden met de kinderarts/neonatoloog in combinatie met psychosociale zorg voor het hele gezin. Alles onder één dak: kinderarts/neonatoloog, gezinscoach, verpleegkundig specialist, doktersassistent, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist, (kinder) psycholoog, GZ psycholoog, CJG dokter en verpleegkundige (consultatiebureau), speltherapeut, remedial teacher, vrijwilligers. Stichting Het Kleine Helden Huis bevindt zich in Rotterdam.

Stichting Early Birds:
Stichting Earlybirds wil iedere ouder een mooie herinnering geven aan de beginperiode van het leven van hun kindje, ook als dat in het ziekenhuis is. Stichting Earlybirds Fotografie komt naar het ziekenhuis om ouders een kosteloze reportage aan te bieden. De fotograaf legt met zorg, liefde en respect het kindje vast tijdens de dagelijkse routine.

Ronald McDonald Kinderfonds:
Het Ronald McDonald Kinderfonds wil, samen met de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen in het land, ervoor zorgen dat families met een ziek of zorgintensief kind optimaal voor hun kind kunnen zorgen en dicht bij elkaar kunnen zijn. Daarom bieden ze gezinnen met een ziek of zorgintensief kind een warm en gastvrij verblijf in logeerhuizen bij ziekenhuizen, huiskamers in de ziekenhuizen en vakantiehuizen. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.

HELLP Stichting:
Patiëntenorganisatie.

Hart voor HELLP:
Een online platform voor iedereen die te maken heeft gekregen met (de gevolgen van) pre-eclampsie en of het HELLP-syndroom.

Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC):
VOC behartigt de belangen van ouders waarvan hun kind direct na de geboorte wordt opgenomen in het ziekenhuis. Bij vroeggeboorte en ziekgeborenen (onder)steunen ze baby’s en hun ouders in het ziekenhuis en daarna.

Isala Klinieken:
Informatie over pre-eclampsie en het HELLP-syndroom.