Shoppen en lezen

Op deze pagina wil ik graag een aantal leuke en interessante sites met jullie delen. Klik op de naam of het logo om naar de bijbehorende site te gaan.

Shoppen! Kleding, accessoires, decoraties en originele kraamcadeaus speciaal voor de aller-allerkleinsten:

Kleine Twinkeltjes:
Een webshop vol liefdevolle producten voor bij de geboorte van een prematuur en/of dysmatuur geboren baby(‘s) en natuurlijk ook voor de op tijd geboren baby’s. Zo vind je hier speciale premature geboortekaartjes, kleine kleertjes voor de allerkleinsten (premature en dysmature baby’s), allerlei (folie)ballonnen, luiertaarten, gepersonaliseerde muziekdoosjes en leuke producten voor zwangeren. Ook vind je hier Het grote kleine babyboek! Deze is perfect te combineren met de NICU stickers en NICU-mijpaalstickers die je ook in het assortiment vindt.

Klein Uniek:
Klein Uniek maakt handgemaakte kleding speciaal voor prematuur en dysmatuur geboren baby’s in maatje 38 tm 48. In de leukste kleuren en printjes! Voor een mooi prijsje en volgens de NICU-eisen. Het assortiment bevat ook babykleding in maat 50 tm 68, leuke kraamcadeautjes, bijtringen, couveuse-items ,badcapes, gepersonaliseerde speenkoorden én ook Het grote kleine babyboek. Klik op Klein Uniek op een kijkje te nemen in deze webshop!

Kleine Lucas:
Prematuur kleding van Kleine Lucas speciaal voor een te vroeg geboren baby. Prematuur kleertjes die fijn mee rekken met de bewegingen van het kindje. Hun NICU-kleding is kleurrijk en volgens de laatste modetrends gemaakt van mooie, zachte stoffen en natuurlijke stoffen. Zachte en comfortabele kleertjes,  gemaakt in de allerkleinste maatjes: vanaf maatje 34  (ca. 27 wkn zwangerschap) t/m maat 47 (bijna volledig voldragen). Met een heel ruim assortiment bestaande uit kleding, accessoires, boeken, knuffels, kaarten, leuke kraamcadeaus én ‘Het grote kleine babyboek’.

Luflie:
Luflie is gespecialiseerd in het ontwerpen van prematuur- en couveuse kleding. Deze kleding kenmerkt zich door haar vrolijke prints, zachte materialen en praktisch in gebruik. Een comfortabele kledinglijn ontwikkeld in samenwerking met verschillende Neonatologen en NICU-verpleegkundigen. Naast het voorzien van de particulieren markt werkt Luflie ook nauw samen met diverse ziekenhuizen. Dit om haar producten continu te blijven innoveren en verder toe te spitsen op de wensen van deze specifieke doelgroep. Luflie staat bekend om haar klantgerichtheid en flexibiliteit. Nee is geen antwoord en de mogelijkheden lijken onbeperkt. Of het nu gaat om kleding met een eigen design of ontwerp, private label of iets uit de standaard voorraad, werkelijk alles is mogelijk.

 

Kleine-Kleertjes.nl:
Kleine-kleertjes.nl is ontstaan door het enthousiasme van twee moeders, voor de allerkleinste onder ons. Het aanbod bestaat uit prematuur maatjes; 38 tot en met 48 en babykleding maat 50 tot en met 80. Met zorg geselecteerde zachte producten van goede kwaliteit. Onder andere van de merken Ducky Beau, Nursery Time, Dandelion, Vinrose en Imps & Elfs. Een goede service en overzichtelijke webshop met regelmatig aanbiedingen en altijd scherpe prijzen. Sinds kort is ‘Het grote kleine babyboek’ toegevoegd aan het assortiment van Kleine-Kleertjes.nl! Klik op het logo om naar de webshop te gaan.

Unieke Kleintjes:
Webwinkel met kleding voor premature, dysmature en á-terme baby’s. In maatje 32 t/m 50 en maatwerk. Met ook heel veel leuke accessoires en babykamer decoratie. Opgericht door Laura Sparla. Zelf ook moeder van een extreem prematuur geboren zoontje (25+4 weken). Het was een enorme uitdaging om geschikte kleertjes te vinden voor haar zoontje en dit inspireerde haar om zelf een webshop te beginnen voor deze ‘unieke kleintjes’. De webshop is recentelijke vernieuwd met nieuwe producten zoals onder andere ‘Het grote kleine babyboek’!

Neomaatje prematuurkleding:
Neomaatje is al bijna 10 jaar lang een specialist op het gebied van prematuur, newbornkleding en couveuse kleertjes voor de allerkleinsten. Vanuit de online shop Neomaatje.nl en de winkel in Apeldoorn voorzien ze ouders met een te vroeggeboren kindje van een groot assortiment aan producten en bovendien kunnen ze ouders voorzien van informatie over prematuur geboren kindjes, het gebruik van de juiste fopspeen en kunnen er ervaringen uitgewisseld worden. Alle zachte en comfortabele prematuur kleertjes en couveuse-kleding wordt speciaal ontwikkeld in samenwerking met NICU-verpleegkundigen. ‘Het grote kleine babyboek’ is ook verkrijgbaar bij Neomaatje! Klik op het logo om naar de webshop te gaan.

Made by HelloMi:
Made by HelloMi is de plek voor alle musthaves voor jouw kleintje. Van prematuur tot peuter! Zoals prematuur- en newbornkleding. kruikenzakken, speenkoorden, wagenspanners, Het grote kleine babyboek en nog veel meer! Uniek, persoonlijk en met liefde gemaakt.

Website4Mama:
Niet specifiek voor prematuur geboren baby’s maar wel heel leuk! Hier vind je dagelijks nieuwe blogs over opvoeding, dagjes uit, vakanties, speelgoed, kindermode en nog veel meer. Maar ook vind je er de leukste webshops op het gebied van mode, reizen, spelen, sporten, lezen, wonen, cadeautjes en opvoeding. Met regelmatig leuke winacties.

Ons Prematuurbabytje:
Na twintig jaar poppenkleertjes maken gaan Olga en Wim Vriend aan een nieuw avontuur beginnen: kleding speciaal voor prematuur geboren baby’s. Ze willen de echte moeders nét zo enthousiast maken voor hun prematuurkleertjes, als de poppenmoeders voor hun poppenkleertjes. Alle prematuur kleertjes zijn handgemaakt en hebben allemaal een prachige afwerking.

Verwerking, begeleiding, steun en begrip:

VZW Kleine Held:
Als eerbetoon aan haar eigen kleine held en sterrenkindje Noor, heeft Sofie D’Hondt in 2017 de VZW Kleine Held opgericht. Ze schenken gratis pakketjes aan ouders van prematuur en/of ziek geboren baby’s. In elk pakketje zit een body, mutsje, couveusedekentje, wikkeldekentje, geurdoekje, vlaggenlijn, setje mijlpaalkaarten, pack WaterWipes én binnenkort ook een flyer van Het grote kleine babyboek. Met deze startpakketjes willen ze  de ouders een lichtpuntje schenken en voor een thuisgevoel zorgen in die kille ziekenhuisomgeving. Ze besteden hierbij ook aandacht aan de broertjes/zusjes door hen een gratis zorgenvriendje te schenken. Dankzij hun eigen zorgenvriendje kunnen de broertjes/zusjes hun angsten en problemen kwijt bij hun knuffel. Op die manier is hun zorgenvriendje een eerste belangrijke stap in het verwerkingsproces en kan er ook samen over gepraat worden.

Naast een gratis startpakket bieden ze de ouders ook een kosteloze, liefdevolle fotoreportage aan op de afdeling neonatologie. Foto’s zijn een belangrijk onderdeel in het verwerkingsproces.

Een prachtig initiatief!

De Hellpers:
De Hellpers is opgericht in 2018 door Debby Haagmans, vanuit eigen ervaringen met HELLP (2013 & 2015) en het gebrek aan goede nazorg daarna. In de jaren die volgden is ze onderdeel geweest van de Stichting HELLP, is ze als ervaringsdeskundige verbonden geweest aan een coachingstraject gericht op HELLP, en heeft ze ontelbaar veel vrouwen en deskundigen gesproken. Dit alles samen heeft geleid tot de Hellpers. Voor nazorg en ondersteuning na het HELLP-syndroom of pre-eclampsie. Ze bieden verschillende online hersteltrajecten en informatieve e-books, allemaal om jou op weg te helpen met je herstel. Ontwikkeld voor en door vrouwen na HELLP. Een aanrader is het E-book De ultieme HELLP-survivalgids.

Anders dan verwacht:
‘Anders dan verwacht’ is een online magazine voor alle zwangerschappen die anders tot stand komen, anders verlopen of anders aflopen dan verwacht. Hier vind je betrouwbare informatie van de redactie, artsen, verpleegkundigen, verloskundigen, hulpverleners en ervaringsdeskundigen over zwanger worden, risicozwangerschappen, baby’s die net wat meer zorg nodig hebben, psyche en verlies. ‘Anders dan verwacht’ biedt steun, beantwoordt vragen, zorgt voor (h)erkenning en wijst je de weg in onzekere tijden.

Ik mocht ook mijn verhaal vertellen en dit verschijnt in drie delen. Deel één is 10 januari 2020 geplubliceerd en gaat over de geboorte van Josephien, haar ziekenhuisopname en haar thuiskomst: ‘Van rollercoster op de NICU naar een dochter van drie’. Deel twee is 11 februari gepubliceerd en gaat over mijn ervaring met het HELLP-syndroom, de hersenbloeding en de gevolgen hiervan: ‘Gevolgen van HELLP: mijn leven is blijvend veranderd’. Deel drie is 21 februari verschenen en gaat over het ontstaan van ‘Het grote kleine babyboek’, hoe dit heeft bijgedragen aan mijn herstel en wat hiermee mijn missie is voor andere ouders: ‘Dit is mijn moederschap: ik startte met Het grote kleine babyboek.’

Wandelhellper:
Onder begeleiding van wandelcoach Laura de Boer weer rust in je hoofd en lijf ervaren, overzicht en inzichten vinden, stapjes vooruit zetten en nieuwe stappen bepalen. Een wandelcoachtraject voor vrouwen die nog steeds de gevolgen ervaren van pre-eclampsie, eclampsie of HELLP.

Mi-ja:
Identiteitscoach Ilona Slomp coacht moeders. Moeders van een te vroeg geboren baby of moeders die complicaties hebben ervaren tijdens de zwangerschap. Ze coacht eigenlijk alle moeders die de roze wolk helaas niet mochten meemaken… Ze helpt deze moeders om weer met zichzelf in verbinding te komen. Om een traumatische zwangerschap of bevalling te verwerken en om krachtiger en duidelijker naar de buitenwereld op te treden. 

Veer-krachtige Ouders:
Ilona Slomp, Esther Maas, Laura de Boer en Lindy Prins zetten hun ervaring en deskundigheid in voor betere ondersteuning en begeleiding van ouders van prematuur/ dysmatuur en/of ziek geboren kinderen én om meer bekendheid, begrip & bewustwording te creëren. Voor ouders van kleine strijders die geen roze wolk hebben gekend.

Stichtingen, patiëntenorganisaties en meer medische informatie:

Strong Babies:
Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboorte met 30% terugbrengen. Dat betekent ruim 200 minder baby’s die overlijden als gevolg van vroeggeboorte en duizenden babies die de een gezonde start van hun leven mogen ervaren. 
Hoe doen ze dit? 
– Veel meer onderzoek naar de oorzaken van vroeggeboorte.
– Onderzoek naar effectieve preventie- en behandelmethoden van vroeggeboorte.
– Meer aandacht in de doelgroep voor preventie van vroeggeboorte door bijvoorbeeld de relatie met een gezonde levensstijl en voeding.
– Steun van de ontwikkeling van een supercouveuse/ kunstbaarmoeder

Kom in actie en steun Strong Babies, kijk op de website voor de mogelijkheden!

Care4Neo:
Care4Neo (voorheen Vereniging ouders van couveusekinderen) heeft als missie ouders en hun kinderen die na de geboorte moeten worden opgenomen in een ziekenhuis ondersteunen, een stem geven, en helpen om de beste zorg te krijgen voor, tijdens en na de geboorte, om optimale kansen te creëren voor het kind en het gezin. Dit doen ze onder andere door middel van informatievoorziening, deelnemen aan (wetenschappelijke) onderzoeken, belangenbehartiging maar ook door op te treden als adviesorgaan en klankbord en het organiseren van bijeenkomsten en online communities waar lotgenoten samen kunnen komen en zich erkend en herkend voelen.

Vakblad Vroeg:
Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Daarnaast worden er regelmatig congressen en lezingen georganiseerd waaraan de abonnees met korting aan deel kunnen nemen.

Het Kleine Helden Huis:
‘s Werelds eerste zorgconcept voor prematuren in huiselijke sfeer. Na ontslag uit het ziekenhuis volgt er een nazorgtraject, maar je kunt er ook voor kiezen om je voor het nazorgtraject bij Het Kleine Heldenhuis aan te melden. Hier kunnen alle controle afspraken plaatsvinden met de kinderarts/neonatoloog in combinatie met psychosociale zorg voor het hele gezin. Alles onder één dak: kinderarts/neonatoloog, gezinscoach, verpleegkundig specialist, doktersassistent, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist, (kinder) psycholoog, GZ psycholoog, CJG dokter en verpleegkundige (consultatiebureau), speltherapeut, remedial teacher, vrijwilligers. Stichting Het Kleine Helden Huis bevindt zich in Rotterdam.

Stichting Early Birds:
Stichting Earlybirds wil iedere ouder een mooie herinnering geven aan de beginperiode van het leven van hun kindje, ook als dat in het ziekenhuis is. Stichting Earlybirds Fotografie komt naar het ziekenhuis om ouders een kosteloze reportage aan te bieden. De fotograaf legt met zorg, liefde en respect het kindje vast tijdens de dagelijkse routine.

Ronald McDonald Kinderfonds:
Het Ronald McDonald Kinderfonds wil, samen met de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen in het land, ervoor zorgen dat families met een ziek of zorgintensief kind optimaal voor hun kind kunnen zorgen en dicht bij elkaar kunnen zijn. Daarom bieden ze gezinnen met een ziek of zorgintensief kind een warm en gastvrij verblijf in logeerhuizen bij ziekenhuizen, huiskamers in de ziekenhuizen en vakantiehuizen. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.

HELLP Stichting:
Patiëntenorganisatie.

Hart voor HELLP:
Een online platform voor iedereen die te maken heeft gekregen met (de gevolgen van) pre-eclampsie en of het HELLP-syndroom.


Isala Klinieken:
Informatie over pre-eclampsie en het HELLP-syndroom.