Shoppen en lezen
Op deze pagina wil ik graag een aantal leuke en interessante sites met jullie delen. Klik op het logo om naar de bijbehorende site te gaan.
Shoppen! Kleding, accessoires, decoraties en originele kraamcadeaus speciaal voor de aller-allerkleinsten:
Neokleertjes:
Of je nu te vroeg geboren bent, een lagere geboortegewicht hebt en/of afkomstig bent uit een gezin met een kleinere portemonnee; elk kindje verdient het om een leuk outfitje aan te kunnen. Het aankleden van je baby zorgt er namelijk voor dat je kindje een eigen identiteit krijgt. Zeker in een periode waarin je als ouders van een prematuur geboren baby weinig controle ervaart, zoals op de neonatologie afdeling, is het kleine beetje controle in de vorm van het gezellig maken van de couveuse en aankleden van je baby met kleertjes naar jouw smaak een lichtpuntje. Daar hoopt Ellen Louis met NeoKleertjes een steentje aan bij te dragen.
Alle kleertjes maakt ze zelf met de hand van stoffen die vriendelijk voor de babyhuid en het milieu zijn. Je kunt bij haar terecht voor mutsjes, broekjes, shirtjes en accessoires zoals geurdoekjes en couveusedekens. Ze maakt ieniemienie kleertjes voor baby’s tussen ongeveer 500 en 2500 gram in maat 30 t/m 44. Sinds kort heeft ze ook Het grote kleine babyboek toegevoegd aan de collectie van Neokleertjes!
Ook vindt ze het belangrijk om prematuriteit en dysmaturiteit in de spotlights te zetten. Dit doet ze onder meer door ouders van prematuur of dysmatuur geboren baby’s een podium te geven op haar website in de vorm van ervaringsverhalen. Ook geeft ze meer informatie over alles wat komt kijken bij een prematuur geboren baby.
Klein Uniek:
Klein Uniek maakt handgemaakte kleding speciaal voor prematuur en dysmatuur geboren baby’s in maatje 38 tm 48. In de leukste kleuren en printjes! Voor een mooi prijsje en volgens de NICU-eisen. Het assortiment bevat ook babykleding in maat 50 tm 68, leuke kraamcadeautjes, bijtringen, couveuse-items ,badcapes, gepersonaliseerde speenkoorden én ook Het grote kleine babyboek. Klik op Klein Uniek op een kijkje te nemen in deze webshop!
Neomaatje Prematuurkleding:
Neomaatje is al bijna 10 jaar lang een specialist op het gebied van prematuur, newbornkleding en couveuse kleertjes voor de allerkleinsten. Vanuit de online shop Neomaatje.nl en de winkel in Apeldoorn voorzien ze ouders met een te vroeggeboren kindje van een groot assortiment aan producten en bovendien kunnen ze ouders voorzien van informatie over prematuur geboren kindjes, het gebruik van de juiste fopspeen en kunnen er ervaringen uitgewisseld worden. Alle zachte en comfortabele prematuur kleertjes en couveuse-kleding wordt speciaal ontwikkeld in samenwerking met NICU-verpleegkundigen. ‘Het grote kleine babyboek’ is ook verkrijgbaar bij Neomaatje! Klik op het logo om naar de webshop te gaan.
HelloMi Prematuurkleding:
Bij HelloMi Prematuurkleding shop je leuke kleding en accessoires speciaal voor prematuur en dysmatuur geboren baby’s. Gemaakt van verantwoorde materialen en natuurlijke stoffen. Uniek, persoonlijk en met liefde gemaakt.
De Superheldenshop:
Deze superleuke webshop is dé winkel voor grote en kleine superhelden. Je vindt er superhelden zoals Spiderman, Avengers, Superman, Batman. Voor elk wat wils: van sokken voor superpapa tot babykleding en van kinderkleding voor de kleine superhelden tot accessoires voor de kinderkamer. Alles kan en mag in de wereld van Superheldenshop.nl! Het grote kleine babyboek is speciaal voor de aller-allerkleinsten superhelden! Dus een mooie toevoeging aan het assortiment.
Verwerking, begeleiding, steun en begrip:
Muisje in een glazen huisje:
Een prematuur broertje of een prematuur zusje, wat is dat? Soms valt dit moeilijk uit te leggen aan kleine kinderen. Muisje in een glazen huisje gaat over Mila die een te vroeg geboren zusje krijgt. Haar zusje moet nog in het ziekenhuis blijven en ligt daar in een glazen huisje. Er wordt op een ontzettend makkelijke maar mooie manier uitgelegd wat er met haar zusje aan de hand is. Zodat ook de allerkleinste dit makkelijk kunnen begrijpen. Auteur Chrisja Snijder is gelukkig getrouwd en moeder van een peutermeisje, als plotseling haar tweede dochter veel te vroeg geboren wordt. Ze komt in een achtbaan van emoties en angst terecht, waarbij ze tegen het punt aan loopt dat deze situatie moeilijk uit te leggen valt aan haar oudste dochter. Zo is het idee ontstaan van dit voorleesboekje met prachtige illustraties. Een boekje als hulpmiddel voor ouders in een zelfde situatie, maar vooral een leuk en begrijpelijk verhaaltje voor broertjes en zusjes van te vroeg geboren kindjes. Enorm waardevol!
Onze Mini:
Het boek Onze Mini is geschreven door Idske Lai-Broekema. In dit dit boek deelt zij, met veel liefde, haar heftige en emotionele ervaringsverhaal. Haar jongste zoon is extreem prematuur geboren na een zwangerschap van maar 26+1 weken. Na veel onwetendheid uit haar omgeving heeft ze besloten om haar verhaal ook te delen. Voor meer kennis, bewustwording en begrip.
Anders dan verwacht:
‘Anders dan verwacht’ is een online magazine voor alle zwangerschappen die anders tot stand komen, anders verlopen of anders aflopen dan verwacht. Hier vind je betrouwbare informatie van de redactie, artsen, verpleegkundigen, verloskundigen, hulpverleners en ervaringsdeskundigen over zwanger worden, risicozwangerschappen, baby’s die net wat meer zorg nodig hebben, psyche en verlies. ‘Anders dan verwacht’ biedt steun, beantwoordt vragen, zorgt voor (h)erkenning en wijst je de weg in onzekere tijden.
Ik mocht ook mijn verhaal vertellen en dit verschijnt in drie delen. Deel één is 10 januari 2020 geplubliceerd en gaat over de geboorte van Josephien, haar ziekenhuisopname en haar thuiskomst. Deel twee is 11 februari gepubliceerd en gaat over mijn ervaring met het HELLP-syndroom, de hersenbloeding en de gevolgen hiervan. Deel drie is 21 februari verschenen en gaat over het ontstaan van ‘Het grote kleine babyboek’, hoe dit heeft bijgedragen aan mijn herstel en wat hiermee mijn missie is voor andere ouders.
Wandelhellper:
Onder begeleiding van wandelcoach Laura de Boer weer rust in je hoofd en lijf ervaren, overzicht en inzichten vinden, stapjes vooruit zetten en nieuwe stappen bepalen. Een wandelcoachtraject voor vrouwen die nog steeds de gevolgen ervaren van pre-eclampsie, eclampsie of HELLP.
Veer-Krachtige Ouders:
Ilona Slomp, Esther Maas en Lindy Prins zetten hun ervaring en deskundigheid in voor betere ondersteuning en begeleiding van ouders van prematuur/ dysmatuur en/of ziek geboren kinderen én om meer bekendheid, begrip & bewustwording te creëren. Voor ouders van kleine strijders die geen roze wolk hebben gekend.
Stichtingen, patiëntenorganisaties en meer medische informatie:
Queen of Hearts:
Het doel van Stichting Queen of Hearts is het creëren van bewustzijn rondom de impact van zwangerschapscomplicaties en het steunen van wetenschappelijke studies en klinische initiatieven ter bevordering van de zorg voor, tijdens en na de zwangerschap. Enorm belangrijk! Om hier aan bij te kunnen dragen deel ik mijn ervaring met HELLP, de hersenbloeding en de vroeggeboorte van mijn jongste dochter. Ik doe dit via een blog die ik geschreven heb: Een leven vóór en een leven ná HELLP. Klik op het logo om naar het blog te gaan.
HELLP Stichting:
De Hellp Stichting is de officiële patiëntenorganisatie voor vrouwen en hun omgeving die te maken hebben gehad met pre-eclampsie en/of het HELLP-syndroom. Op 12 november 2022, op de HELLP jaarlijkse HELLP dag, is het nieuwste boek van de stichting verschenen: Pre-eclampsie/ HELLP syndroom, meer dan een zwangerschap – De impact van PE/HELLP op je leven. Ik deel in dit boek ook mijn ervaring met PE en HELLP. Je kunt het boek bestellen op de site van de stichting.
Stichting Fieke:
Stichting Fieke maakt maakt Fieke-pakketjes voor de allerkleinste kindjes. Geboren voor 32 weken en liggend in de couveuse op een NICU afdeling. Een pakketje bestaat uit een vrolijk Fieke-dekentje en een kleurrijk geurdoekje. Het Fieke-dekentje geeft warmte en geborgenheid. Het geurdoekje zorgt voor binding. De Fieke-pakketjes zijn gemaakt met veel liefde en helemaal gratis. Het is een cadeautje van Fieke.
Strong Babies:
Gelukkig worden er elke dag gezonde baby’s geboren. Alleen: 7% van de baby’s komt veel te vroeg. Dan breekt een zware tijd aan. Voor de ouders, de familie, en voor dat kwetsbare vechtertje. Elke dag overlijden er 2 van deze kindjes. Maar ook als je kind het wél redt, zijn er vaak gevolgen. Een leven lang. Dáárom is vroeggeboorte zo onvoorstelbaar heftig. Strong Babies zet zich in voor het terugdringen van vroeggeboorte en voor een betere kwaliteit van leven van te vroeg geboren kinderen. Dit doen ze door middel van onderzoek, voorlichting en verschillende projecten.
Kom in actie en steun Strong Babies, kijk op de website voor de mogelijkheden!
Care4Neo:
Care4Neo (voorheen Vereniging ouders van couveusekinderen) heeft als missie ouders en hun kinderen die na de geboorte moeten worden opgenomen in een ziekenhuis ondersteunen, een stem geven, en helpen om de beste zorg te krijgen voor, tijdens en na de geboorte, om optimale kansen te creëren voor het kind en het gezin. Dit doen ze onder andere door middel van informatievoorziening, deelnemen aan (wetenschappelijke) onderzoeken, belangenbehartiging maar ook door op te treden als adviesorgaan en klankbord en het organiseren van bijeenkomsten en online communities waar lotgenoten samen kunnen komen en zich erkend en herkend voelen.
VVOC, Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen:
Deze Belgische vereniging biedt steun aan ouders van wie de zwangerschap en de bevalling moeilijk verlopen en opname van moeder en/of kind noodzakelijk is. Ze geven informatie over de eigenheid van deze situatie en verspreiden deze kennis. Ze motiveren de medici, verpleegkundigen en ander hulpverleners om naast het medische ook aandacht te blijven hebben voor het kind als persoon, voor de gekwetste ouders en voor de moeilijke taak die deze ouders hebben om een goede band op te bouwen met hun kind in een publieke, medische omgeving. Tot slot sporen ze de overheid en andere beleidsmensen aan om de nodige aandacht en middelen ter beschikking te stellen voor couveusekinderen.
Vakblad Vroeg:
Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Daarnaast worden er regelmatig congressen en lezingen georganiseerd waaraan de abonnees met korting aan deel kunnen nemen. Het grote kleine babyboek heeft een mooie vermelding op de site van Vakblad Vroeg.
Het Kleine Helden Huis:
‘s Werelds eerste zorgconcept voor prematuren in huiselijke sfeer. Stichting Kleine Helden zet zich in voor een betere behandeling en begeleiding van gezinnen met een prematuur (te vroeg) of dysmatuur (te licht) geboren kind, en voor gezinnen met een kind dat op een andere manier een moeilijke start had. Dat doen ze via Het Kleine Helden Huis, het opleidings- en kenniscentrum en deze stichting. Ze hebben gezien dat veel gezinnen met een prematuur/dysmatuur geboren kind of een kind met een andere moeilijke start niet de juiste nazorg krijgen. Daarom willen ze deze doelgroep graag een gezicht geven, zodat alle gezinnen de juiste zorg krijgen. Vanuit deze stichting willen ze onderzoek gaan doen, zodat ze ook meer kennis verkrijgen van deze doelgroep. Ze willen iedereen de juiste zorg bieden die nodig is. Stichting Het Kleine Helden Huis bevindt zich in Rotterdam.
Stichting Early Birds:
Stichting Earlybirds wil iedere ouder een mooie herinnering geven aan de beginperiode van het leven van hun kindje, ook als dat in het ziekenhuis is. Stichting Earlybirds Fotografie komt naar het ziekenhuis om ouders een kosteloze reportage aan te bieden. De fotograaf legt met zorg, liefde en respect het kindje vast tijdens de dagelijkse routine.
Ronald McDonald Kinderfonds:
Het Ronald McDonald Kinderfonds wil, samen met de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen in het land, ervoor zorgen dat families met een ziek of zorgintensief kind optimaal voor hun kind kunnen zorgen en dicht bij elkaar kunnen zijn. Daarom bieden ze gezinnen met een ziek of zorgintensief kind een warm en gastvrij verblijf in logeerhuizen bij ziekenhuizen, huiskamers in de ziekenhuizen en vakantiehuizen. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.
Isala Klinieken:
Informatie over pre-eclampsie en het HELLP-syndroom.