Het boek

‘Het grote kleine babyboek’ is een groot boek speciaal voor de aller-allerkleisten! Met veel liefde en uit eigen ervaring gecreëerd door Ilse Veijer-Selles. Een baby die prematuur (te vroeg) en/of dysmatuur (te licht) geboren wordt verblijft vaak een lange tijd in het ziekenhuis en maakt dingen mee die een op-termijn-geboren baby nou eenmaal niet meemaakt.

In de standaard babyboeken is geen ruimte voor de verhalen en foto’s van de mijlpalen die je alleen meemaakt in deze periode. Denk dan bijvoorbeeld aan momenten zoals de eerste keer buidelen, de dag dat hij/zij de couveuse uit mocht, verhuizingen naar verschillende afdeling of de eerste keer dat mama en papa mochten inroomen (logeren in het ziekenhuis). Momenten die enorm belangrijk zijn in het leven van een pre– en/of dymatuur geboren baby.

Het boek bevat ook een kant en klaar week-dagboek vanaf week 24 t/m 40. Met daarop volgend maand 1 t/m 6. Met ruimte voor een weeksamenvatting, algemene stand van zaken (lengte/gewicht) en ruimte voor de verpleegkundige om een stukje te schrijven.

Uiteraard mogen de andere belangrijke momenten in een leven van een opgroeiend kind ook niet ontbreken: verjaardagen, het eerste Sinterklaas- en Kerstfeest, het eerste uitje, naar school enz. Er zijn speciale pagina’s met ruimte voor de mooiste foto’s en pagina’s met schrijfruimte voor leuke verhaaltjes en andere bijzondere momenten.

Het boek wordt afgesloten met het ervaringsverhaal van auteur Ilse Veijer-Selles en haar gezin.

Om het boek de juiste de stijl en sfeer te geven hebben alle pagina’s een zachte pasteltint en lieve illustraties. Het boek is in A4-formaat met ringband. Zo is er optimale ruimte om te schrijven en om foto’s in te plakken. Door de ringband is het erg makkelijk en fijn om in het boek te schrijven (bijvoorbeeld in het weekdagboek, in het ziekenhuis heb je vaak geen comfortabel bureau om het boek op te leggen). Ook buigen de bladzijdes zo niet te ver door met het omslaan, waardoor bijvoorbeeld de foto’s sneller loslaten.

Op 4 mei 2019 mocht Ilse het allereerste exemplaar van ‘Het grote kleine babyboek’ in ontvangst nemen. Een prachtig eindresultaat en een trotse auteur! Op 16 maart 2021 is de tweede druk verschenen.